Coalescence in Double Emulsions: Distinction of Coalescence Paths with Model Experiments
Leister, Nico
Produktnummer:
1887392ba120784f72a64e7398e0702e6d
Autor: | Leister, Nico |
---|---|
Themengebiete: | Emulsion Lebensmittel Verfahrenstechnik |
Veröffentlichungsdatum: | 20.11.2023 |
EAN: | 9783843953757 |
Sprache: | Englisch |
Seitenzahl: | 217 |
Produktart: | Kartoniert / Broschiert |
Verlag: | Dr. Hut |
Produktinformationen "Coalescence in Double Emulsions: Distinction of Coalescence Paths with Model Experiments"
Double emulsion are a promising system for the encapsulation of water soluble actives in water based formulations. Achieving droplet stability against coalescence requires the use of two different species of surfactants. This work discusses the competitive adsorption of these two surfactants at the two differently curved interfaces found in double emulsions and the consequences on emulsion stability. The stability of the system is assessed through three different model experiments: Single droplets, microfluidic emulsions and single emulsions. The advantages and challenges of the measurement systems are discussed and formulations for stable double emulsions are suggested.

Sie möchten lieber vor Ort einkaufen?
Sie haben Fragen zu diesem oder anderen Produkten oder möchten einfach gerne analog im Laden stöbern? Wir sind gerne für Sie da und beraten Sie auch telefonisch.
Juristische Fachbuchhandlung
Georg Blendl
Parcellistraße 5 (Maxburg)
8033 München
Montag - Freitag: 8:15 -18 Uhr
Samstags geschlossen